Příprava: 20 minut
Vaření: 5 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 hrušky
- 2 jablka
- 2 broskve
- 20 dkg hroznového vína
- 1 dl pomerančového džusu
- 1 dl zakysané smetany
- 1 lžíce cukru
- citronová šťáva
Na ozdobu:
- 2 dl šlehačky
- čokoládové hoblinky
Postup receptu
- Jablka a hrušky oloupeme, rozkrájíme na tenké plátky a krátce povaříme v trošce vody s cukrem
- Odstavíme a přidáme opláchnuté bobule vína, na tenké plátky nakrájené broskve a podle chuti zakápneme citronovou šťávou
- Zalijeme pomerančovým džusem a necháme vychladit
- Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu
- Porce zdobíme ušlehanou šlehačkou a hoblinkami z čokolády