Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg cizrny 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- mletý kmín
- pažitka
- petrželka
- sůl
- 1,5 l vody.
Postup receptu
- Propláchnutou a předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka
- Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku
- Zalijeme vodou, jíšku rozšleháme a přidáme uvařenou cizrnu, kmín, sůl a povaříme
- Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a pokrájenou pažitkou a petrželkou
- Můžeme podávat s osmaženými kostičkami chleba nebo jiného pečiva
- Obměna: polévku můžeme doplnit rajčaty nebo rajským protlakem