Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg masa z uvařené slepice
- 3 lžíce rýže
- 25 dkg žampionů
- 10 dkg tvrdého sýra
- 2–3 vejce
- sůl
- pepř
- pažitka
- olej
Postup receptu
- Rýži uvaříme (nebo použijeme zbylou rýži, místo rýže lze použít i ovesné vločky)
- Uvařené slepičí maso pomeleme nebo drobně nasekáme
- Žampiony nakrájíme na plátky a na cibulce podusíme
- V míse smícháme slepičí maso s podušenými žampiony a vařenou rýží, přidáme vejce, strouhaný sýr, pepř, pažitku a podle potřeby dosolíme
- Směs důkladně promícháme, a pak z ní tvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu, a na rozpáleném oleji po obou stranách usmažíme
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát