Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,25 l vody
- 5 dkg slaniny
- 2 cibule
- 20 dkg filé
- trochu strouhanky
- sůl
- pepř
- 2 dl smetany
- 1 lžíce Solamylu
- 1 žloutek
- petrželka.
Postup receptu
- V hrnci na polévku rozškvaříme polovinu slaniny a orestujeme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli
- Osmažené suroviny zalijeme vodou a uvedeme do varu
- Mezitím umeleme filé, druhou polovinu slaniny a druhou cibuli umeleme, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme je do vývaru
- Povaříme asi 10 minut a pak polévku zahustíme smetanou s rozmíchaným Solamylem a žloutkem
- Necháme přejít varem a polévku doplníme sekanou petrželkou