Jste maniak na guláše? Pokud zní vaše odpověď ano, pak si recepty na perkelt zamilujete a budete se k nim rádi vracet.
Tato luxusní pochoutka, která je nadupaná spoustou masa, se podobá naší oblíbené klasice, jen v ní není tolik tekutiny.
Neváhejte se pustit do přípravy některého z našich receptů a překvapit své blízké parádní dobrotou.
Zvlášť milovníci masa si přijdou na své a s návštěvami se u vás od této chvíle dveře netrhnou.
Co je vlastně perkelt?
V podstatě je to masový pokrm, jehož rodištěm je Maďarsko. Tak trochu připomíná guláš, jen s tím rozdílem, že v něm není tolik tekutiny a nejčastěji se podává s chlebem.
Ovšem můžete si k němu připravit halušky, rýži nebo oblíbené těstovina tarhoňa. Fantazii se meze nekladou a najdou se i tací, kteří si ho dají s pečenou či dušenou zeleninou, nebo si do něj jednoduše nalámou čerstvé pečivo.
Nejčastěji se hovoří o přípravě z hovězího masa, ale dají se použít i jiné druhy masa, ať už je to vepřové, kuřecí, krůtí a někdo dokonce používá i rybí maso. Dokonce lze připravit luxusní perkelt, který bude mixem několika druhů masa.