Jehněčí se ještě stále považuje za tradiční velikonoční pokrm.
Jelikož jde o maso z mladých zvířat, je velmi ceněné a kvalitní, a je proto velmi důležité jej správně připravit.
Připravili jsme si pro vás 10 luxusních receptů na jehněčí maso, podle kterých si ho zvládne připravit i úplný začátečník.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
K jehněčímu masu většinou podáváme různě upravené brambory a zeleninovou oblohu především z čerstvé zeleniny nebo zeleninové saláty a nakládané houby.
K dušenému jehněčímu masu se jako příloha hodí i bramborové knedlíky nebo dušená rýže.
K připraveným jídlům z jehněčího masa se hodí vařené nebo dušené brambory na jakýkoli způsob, americké brambory či bramborová kaše.
Na okořenění doporučujeme šafrán, zázvor a kurkumu.
Maso a brambory je dobré doplnit jogurtovým dipem.
Pochutnala si celá rodina? Pochlubte se přátelům na sociálních sítích!