Bramborový salát s houbami.

Bramborový salát s houbami.
Příprava: 60 minut Počet porcí: 4

Doba přípravy: 60 minut  Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 kg brambor
  • sůl
  • pepř
  • 4 vařená vejce
  • 15 dkg hříbků sterilovaných v octě
  • 1 jablko
  • 1 vařená mrkev
  • 2 střední cibule

Majonéza

  • 1 majonéza
  • 1 malý bílý jogurt
  • sůl
  • cukr (nemusí být)
  • 1 lžička hořčice
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme
  2. nakrájíme je do mísy na plátky, osolíme a opepříme
  3. Z hříbků slijeme nálev a podle potřeby je nakrájíme na menší kousky
  4. Přidáme je k bramborám společně s na kostičky nakrájenými vařenými vejci, nadrobno nakrájenými cibulemi a najemno pokrájeným jablkem a mrkví
  5. Majolku smícháme s jogurtem a dochutíme solí, citronovou šťávou a hořčicí a lehce vmícháme do salátu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.