Domažlický Vrabec

Domažlický Vrabec
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 350 g předního hovězího masa
  • 350 g vepřového boku
  • 2 vejce
  • 2 žemle
  • 0,5 dl mléka
  • sůl
  • pepř
  • 75 g tvrdého sýra
  • 75 g vařeného uzeného masa
  • na obalení 60 g hladké mouky
  • 200 g oleje

Postup receptu

  1. Semleté maso dobře promcháme s vejci, žemlí namočené v mléce, solí a pepřem
  2. Z hmoty utvoříme placičky, do středu navršíme kopičku na kostičky nakrájeného sýra a uzeného masa
  3. Placičky uzavřeme, utvoříme koule, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance a usmažíme v užší nádobě na horkém oleji
  4. Na talíři vrabce rozkrojíme na dvě poloviny
  5. Jako přílohu doporučuji vařené brambory, domácí bramborový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.