3 nadýchané recepty na rychlé rohlíčky s tvarohem! Vychutnejte si je do sytosti

Toužíte po těstu, které se vám doslova rozplyne a jazyku? Upečte si jeden z těchto receptů na tvarohové rohlíčky a vychutnejte si toto sladké pokušení!

Ale pozor toto sladké pečivo je vysoce návykové a může se stát, že ho budete péct stále a stále dokola!

Nadýchanému těstu a krémové náplni se jen těžko odolává. Tak neváhejte a pusťte se do pečení s námi.

Tipy na další náplně do rohlíčků

Udělejte si naše recepty trochu více pestré a vyberte si ze široké škály dalších lahodných náplní, které jsme pro vás připravili níže.

Svatomartinská tvarohová náplň

  1. 250 g tučného tvarohu
  2. Vejce
  3. Balíček vanilkového cukru
  4. Lžíce cukru krystal
  5. Rozinky
  6. Mléko

Postup

  1. Tvaroh si smícháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a rumem
  2. Pokud chceme řidší směs můžeme ho naředit mlékem
  3. Nakonec přidáme rozinky

Rozinky můžeme před použitím namočit na 30 minut do rumu.

Povidlová náplň

  1. 200 g švestkových povidel
  2. 2 lžíce rumu
  3. Lžička mletá skořice
  4. ½ balení vanilkového cukru
  5. Lžíce cukru krystal
  6. Lžička citronové kůry
  7. Strouhaný perník (perníkové koření)

Postup

  1. Hustá povidla smícháme s rumem, do krémové konzistence
  2. Do směsi přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a i trochu cukru
  3. Pokud jsou povidla příliš hustá zahustíme je perníkem

Maková náplň

  1. 200 g mletého máku
  2. 400 ml mléka
  3. 70 g cukru krupice
  4. ½ lžičky skořice
  5. Lžička citronové kůry
  6. 2 lžíce rumu
  7. Lžíce hrubé mouky

Postup

  1. V hrnci přivedeme k varu mléko a přisypeme namletý mák
  2. Poté snížíme teplotu a lehce mák povaříme, dokud než mák nezačne houstnout
  3. Na konci vaření přisypeme k máku hrubou moukou a promícháme, aby se mák zahustil
  4. Hrnec s mákem stáhneme z plotny a ještě horký mák osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rum a skořici
  5. Promícháme a necháme vychladnout

Jablečná náplň

  1. 20 g másla
  2. 1 kg jablek
  3. 100 g cukru
  4. Kousek celé skořice

Postup

  1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme
  2. Vložíme je do hrnce a podusíme je na másle se skořicí a s trochou cukru
  3. Když je jablečná náplň dostatečně hustá, odstavíme jí z ohně, skořici vyndáme a dosladíme podle chuti
  4. Jestli chceme přidáme i citrónovou šťávu

Ořechová náplň

  • 40 g másla
  • 150 g mletých ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml horkého mléka
  • Hrst drcených piškotů

Postup

  • Máslo si rozpustíme v hrnci a poté na něm opečeme ořechy
  • Přidáme cukr a promícháme a necháme je pražit a lehce zkaramelizovat
  • Přilijeme mléko a důkladně promícháme
  • Poté hrnec sundáme z plotny a necháme vychladnout
  • Nakonec ořechovou náplň zahustíme hrstí piškotů a můžeme jí dochutit trochou rumu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.