Drůbeží řízečky po Krumlovsku plněné našlehanou nivou

Drůbeží řízečky po Krumlovsku plněné našlehanou nivou
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 5 kuřecích nebo krůtích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 200 g sýra Niva
  • 50 g másla
  • 100 g šunky
  • 50 g hl. mouky
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 150 g oleje

Postup receptu

  1. Kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, mírně osolíme a opepříme a pomázneme nivou vyšlehanou s máslem a drobně nakrájenou šunkou
  2. Plátky přehneme, okraje sklepeme nebo upevníme párátkem
  3. Obalíme v mouce, vejcích, strouhance a smažíme v horkém oleji po obou stranách dozlatova
  4. Jako příloha se hodí brambory na mnoho způsobů nebo zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.