Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g klišky nebo líčka
- 50 g sádla nebo tuku
- 5 velkých cibulí
- na špičku nože pepře
- mletá paprika asi 7 lžic
- špetka majoránky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce hl. Mouky.
Postup receptu
- Na tuku osmažíme do tmavožluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso
- Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostattní koření
- Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo vývaru
- Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hl
- Moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu
- Pak teprve přilijeme vývar a povaříme
- Velmi dobré k tomuto gulášku jsou noky, knedle, těstoviny, rýže i brambory