Hovězí guláš

Hovězí guláš
Příprava: 20 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g klišky nebo líčka
  • 50 g sádla nebo tuku
  • 5 velkých cibulí
  • na špičku nože pepře
  • mletá paprika asi 7 lžic
  • špetka majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžíce hl. Mouky.

Postup receptu

  1. Na tuku osmažíme do tmavožluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso
  2. Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostattní koření
  3. Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo vývaru
  4. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hl
  5. Moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu
  6. Pak teprve přilijeme vývar a povaříme
  7. Velmi dobré k tomuto gulášku jsou noky, knedle, těstoviny, rýže i brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.