Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 pstruhy
- sůl
- 70 g másla
- 1 větší cibule
- 30 g hladké mouky
- troška cukru
- 0,25 l červeného vína
- 0,25 l vody
- sůl
- pepř
- řebíček
- 1 citrón
Postup receptu
- Rozpálíme pánev s máslem a jemně nakrájenou cibuli osmahneme
- Kousky pstruha okořeníme a dusíme asi 15 minut, podléváme vínem
- Kousky pstruha pak dáme bokem a ze zbylého másla a mouky usmažíme jíšku do zlatova, rozvaříme jí šťávou z ryby
- Omáčku ještě povaříme a pak jí poléváme kousky pstruha na talíři
- Takto můžete připravit i kapra či candáta