Excelentní telecí játra se sosem podušená na cibulce

Excelentní telecí játra se sosem podušená na cibulce
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 700 g jater
  • 5 lžic sádla nebo tuku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hl. mouky na zaprášení jater
  • pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí proužky
  2. Na pánvi usmažíme cibuli do světle žluta, přidáme pokrájená játra, opepříme, osmahneme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, až jsou propečená
  3. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, zda už jsou hotová, a přendáme na teplou mísu
  4. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme asi 4 lžícemi vývaru nebo vody, povaříme a přes játra přelijeme
  5. Solíme je až na talíři
  6. Příloha: rýže, brambor, chléb, housky atd

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.