Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 700 g jater
- 5 lžic sádla nebo tuku
- 1 cibule
- 1 lžíce hl. mouky na zaprášení jater
- pepř
- sůl
Postup receptu
- Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí proužky
- Na pánvi usmažíme cibuli do světle žluta, přidáme pokrájená játra, opepříme, osmahneme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, až jsou propečená
- Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, zda už jsou hotová, a přendáme na teplou mísu
- Šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme asi 4 lžícemi vývaru nebo vody, povaříme a přes játra přelijeme
- Solíme je až na talíři
- Příloha: rýže, brambor, chléb, housky atd