Slyšeli jste už někdy o tomto bobulovitém ovoci?
Je zdravé, chutné a dá se z něj připravit spoustu lahůdek.
Inspirujte se našimi recepty s jostou 6x jinak, které si zamilují nejen vaše děti!
Máme pro vás tipy na skvělou domácí zmrzlinu, muffiny i džem.
Užijte si to!
Naše recepty
A co vyzkoušet detoxikační smoothie? Máme pro vás spoustu skvělých tipů!
Pár zajímavostí o jostě
Josta je křížencem černého rybízu a dvou různých druhů angreštu, výsledkem čehož jsou lahodné černé plody, které v nezralém stavu chutnají spíše jako angrešt a v plné zralosti jako černý rybíz.
- Plody josty jsou bohaté na vitamín C a antioxidanty.
- Lze je konzumovat čerstvé.
- Používají se také k výrobě džemů, pochutin a chutney.
- Lze je nalézt v dezertech a můžete je zpracovat na výrobu likérů a ovocných vín.
- Jostu lze skladovat několik dní v chladničce.
- Po umytí mohou ji můžete i zamrazit.
- V mrazáku vydrží i několik měsíců.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!