Naložené kuřecí chutná naprosto výtečně a každý to ví!
Drůbež sama o sobě nemá příliš výraznou chuť, a proto krásně natáhne chuť ostatních surovin.
Proto jsme si pro vás připravili 5 lahodných receptů na kuřecí v marinádě, které vás rozhodně zaujmou.
Ať už jde o maso naložené v jogurtu, balzamikovém octu či v medu a sójové omáčce, vždy se jedná o naprostou lahůdku.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Příprava kuřete před nakládáním
- Kuře můžeme marinovat i celé, pak použijete spíše marinovací směs a kuře potřeme zvenku i zevnitř.
- Porcované kuře se lépe marinuje vykostěné, ale není to vždy nutné, kuřecí prsa můžeme marinovat v plátcích.
- Kuřecí krájené na kostky či nudličky do marinády také vkládáme.
- Aby maso získalo chuť marinády, je třeba marinovat alespoň 3 hodiny. Ještě lepší je dodržet lhůtu 24 hodin.
- Naložené nebo potřené maso necháváme marinovat v chladu.
Která marináda u vás nejvíce boduje? Dejte nám vědět v sekci komentářů pod článkem!