Ochutnejte vynikající recepty na sladké rohlíky, které si můžete připravit pro jakoukoliv příležitost. Inspirujte se!

Jestli jste doposud neochutnali recepty na bratislavské rohlíčky, pak to rozhodně musíte napravit.

Mají velmi jemnou lahodnou chuť, jsou křupavé a doslova se rozplývají na jazyku.

Můžete je připravit prakticky kdykoliv, ať už chystáte občerstvení pro dětskou oslavu, na Velikonoce nebo klidně o Vánocích.

Překvapte své blízké a naservírujte jim sladké pohoštění, po kterém se jen zapráší. Uvidíte, že vás budou milovat.

Co jsou Bratislavské rohlíčky?

Dnes se většinou připravují až na Vánoce, ale v dřívějších dobách to bylo pečivo, které se peklo po celý rok. Svou slávu zažily už v době, kdy se ještě hlavnímu městu Slovenska Bratislavě říkávalo Prešpurk, což bylo za dob Rakousko-Uherska. Co je pro toto cukroví/pečivo charakteristické, je nepřekonatelná vůně másla, jemná struktura těsta a skvělá nádivka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.