Milujete dezerty se šlehačkou?
Hulala je skvělou možností, jak získat vynikající a nádherné dorty nebo koláče.
Podívejme se, jak ji můžete využít při vaření a pečení.
S tímto jedinečným produktem si užijete v kuchyni hodně legrace!
Podívejme se, co se ve šlehačce Hulala skrývá a jak ji použít.
Co je Hulala?
Hulala je rostlinná šlehačka ke šlehání, kterou můžete použít pro náplně dezertů nebo ozdoby dortů, košíčků nebo koláčů.
Těšit se můžete na neutrální aroma. Dokáže ale zvýraznit chuť ostatních ingrediencí v dezertu. To je jeho hlavní výhoda.
Dalším pozitivem je, že se jedná o veganský produkt. Hulala je bezlepková, bez lakózy a s přídavkem cukru.
Při využití v kuchyni máte nespočet možností podle typu produktu, který zakoupíte. Na to se podíváme za chvilku. Nyní se podíváme, co Hulala obsahuje.
Historie šlehačky Hulala
Společnost IFFCO nabízí šlehačku Hulala na trhu již více než 20 let.
Vyvinuli produkty vhodné pro sladké i slané produkty, které jsou určeny pro domácí kuchaře i profesionály.
Špičková kvalita je pro ně prioritou. To dokazuje fakt, že prodávají Hulalu ve více než 40 státech po celém světě. V mnoha státech se přitom jedná o značku šlehačky na předních místech obliby, prodeje i kvality.
Z čeho se skládá šlehačka Hulala?
Jak jsme řekli, jedná se rostlinnou šlehačku. To znamená, že neobsahuje laktózu. Co naopak Hulala obsahuje? Dobrou zprávou je, že neobsahují příliš mnoho ingrediencí. Nachází se v ní:
- voda,
- plně ztužené rostlinné tuky a oleje (27 %),
- cukr (11 %),
- stabilizátory (sorbitolový sirup, hydrocipropylcelulóza),
- mléčné bílkoviny,
- emulgátory (E472e, sojový lecitin, estery kyseliny mléčné),
- sůl,
- aroma,
- barvivo (karoten).
Použití rostlinné šlehačky Hulala v kuchyni
Rostlinnou šlehačku Hulala můžete použít jako jakoukoli jinou šlehačku při vaření a pečení. V obchodě najdete obvykle IFFCO Italia Hulala 1l s označením Decor & Cream. Jedná se o základní variantu tohoto produktu. Vyzkoušet ji můžete v nadýchaných dortech ze šlehačky.
Z rostlinné šlehačky ale nemusíte připravit jen dorty. Buchty se šlehačkou jsou velmi jemné a krémové. Vynikající bude také klasický dort harlekýn, který můžete připravit hned pěti způsoby.
Hulala Classic je ideální do náplní a na cukrářské ozdoby dezertů. Díky neutrální vůni ji můžete použít čistou nebo smíchanou s jinou příchutí (vanilka, karamel apod.) pro zvýraznění chuti.
Hulala Gold
Další variantou produktu je řada Gold, která je stejně jako předchozí vhodná pro náplně a zdobení.
Kromě toho ji můžete využít na výrobu domácí zmrzliny nebo dezertu semifreddo (zmrzlinový dezert z Francie).
Hulala Cooking Gran Cucina
Jak název napovídá, tento typ šlehačky je vhodný na vaření.
Dokonalou chuť získáte, když ho přidáte do omáček na těstoviny, polévek, salátů nebo na pizzu.
Použít ho můžete nejen při tepelné úpravě, ale také za studena. Omáčku nebo jiný pokrm dokonale zahustí a dodá jí nádhernou krémovost.
Hulala Gran Dessert
Šlehačka Hulala existuje i ve formě šlehačky ve spreji.
Jde o dlouhotrvající krém ve spreji, který můžete použít na vafle. Ocení ho ale také profesionálové při tvorbě vynikajících dezertů.
Skladování
Šlehačku Hulala skladujte při pokojové teplotě mezi 5°C až 20°C (před otevřením). Po otevření ji uložte do lednice. Nikdy ji neskladujte v mrazáku.
Před prvním použitím a otevřením ji nechte alespoň 12 hodin v lednici. Dosáhnete díky tomu nejlepších výsledků při vaření nebo pečení.
Při šlehání by měla mít Hulala teplotu 8°C až 12°C.
Po otevření ji skladujte v lednici a spotřebujte do 3-4 dnů. Poté skončí její spotřeba a konzumací budete riskovat nepříjemné zažívací problémy.
Nutriční hodnoty
Energie | 292 kcal |
Tuky (z toho nasycené) | 26,2 g (23,8 g) |
Sacharidy (z toho cukry) | 13,3 g (11,6 g) |
Bílkoviny | 0,73 g |
Sůl | 0,22 g |
Hulala je rostlinná šlehačka tradiční receptury. Využít ji můžete na nespočet receptů při vaření i pečení. Dokonalé chuti dosáhnete u dortů a koláčů, ale také omáček, polévek nebo salátů. Každý milovník krémových pokrmů by měl vyzkoušet šlehačku Hulala.