Recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Kdo by neznal smažený květák.

Oblíbená pochoutka zejména dětí, kdy si růžičky květáku rozeberou na nejmenší kousky.

Co si ho ale takhle zapéct?

Díky použití dalších ingrediencí získáme luxusní a vydatný pokrm.

Připravili jsme si pro vás 11 vynikajících receptů na zapečený květák, kterým neodoláte!

Tak pojďme na to.

Tipy na zapékání květáku

  • Květák, který chceme upravit jako zapékaný, očistíme, odkrojíme košťály.
  • Pak ho buď celý, nebo rozebraný na růžičky mírně povaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • Mezitím si připravíme další potřebné ingredience.
  • Květák lze zapékat s velkým množstvím dalších potravin a na různé způsoby, takže během sezóny květáku není třeba při troše fantazie stejné jídlo opakovat, vždycky se najde možnost obměny.
  • Ke květáku při zapékání můžeme přidávat maso nebo uzeninu, brambory, těstoviny i rýži, vejce, sýry, dušené houby a další zeleninu, kterou přidáváme téměř vždy.
  • Všechny suroviny můžeme mezi sebou ještě kombinovat a doplnit je bešamelem nebo některou ze zapékacích omáček.
  • Podle druhu použitých surovin zapékáme dozlatova asi 30 minut.

Pokud vám chutnalo, určitě vyzkoušejte i naše recepty na zapečenou brokolici!

Nezapomeňte sdílet vaše oblíbené recepty se svými přáteli!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.