10 luxusních receptů na karbanátky z cukety, které musíte vyzkoušet. Nové a neotřelé kombinace!

Přebývá vám doma cuketa a vám už docházejí nápady, jak ji zpracovat?

Máme pro vás řešení!

Přinášíme vám delikátní recepty na cuketové placky, jaké jste ještě neměli.

Je libo variantu se sladkou kukuřicí a řapíkatým celerem nebo raději tu s tuňákem, majonézou a parmezánem?

Víte co?

Ochutnejte je všechny!

Zavařte si s námi cuketu: není jednodušší způsob, jak si ji uchovat po celý rok!

Další zajímavé vlastnosti cukety

  • Cuketa plodí po celé léto, pokud má dostatek vláhy.
  • Dorůstá do poměrně velkých rozměrů, zvláštností není ani 5 kg cuketa.
  • Nejlepší pro konzumaci jsou ale cukety od 20-30 cm.
  • Starší a větší cukety mají silnější slupku, která při tepelné úpravě ztvrdne a je těžko stravitelná.
  • Semena velkých cuket je dobré odstranit.
  • Naproti tomu menší a střední cukety lze konzumovat i se slupkou.
  • Před tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíli odležet.
  • Orosí se a vyloučí tak část přebytečné vody.
  • Při přípravě cukety přidejte vždy alespoň trochu oleje, lépe se vstřebá vitamin A.

A jak vám naše recepty na cuketové karbanátky chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.