Přebývá vám doma cuketa a vám už docházejí nápady, jak ji zpracovat?
Máme pro vás řešení!
Přinášíme vám delikátní recepty na cuketové placky, jaké jste ještě neměli.
Je libo variantu se sladkou kukuřicí a řapíkatým celerem nebo raději tu s tuňákem, majonézou a parmezánem?
Víte co?
Ochutnejte je všechny!
Naše recepty
Zavařte si s námi cuketu: není jednodušší způsob, jak si ji uchovat po celý rok!
Další zajímavé vlastnosti cukety
- Cuketa plodí po celé léto, pokud má dostatek vláhy.
- Dorůstá do poměrně velkých rozměrů, zvláštností není ani 5 kg cuketa.
- Nejlepší pro konzumaci jsou ale cukety od 20-30 cm.
- Starší a větší cukety mají silnější slupku, která při tepelné úpravě ztvrdne a je těžko stravitelná.
- Semena velkých cuket je dobré odstranit.
- Naproti tomu menší a střední cukety lze konzumovat i se slupkou.
- Před tepelnou úpravou cuketu posolíme a necháme chvíli odležet.
- Orosí se a vyloučí tak část přebytečné vody.
- Při přípravě cukety přidejte vždy alespoň trochu oleje, lépe se vstřebá vitamin A.
A jak vám naše recepty na cuketové karbanátky chutnaly? Napište nám do komentářů!