Brambory, majoránka, houby.
Že vám to nic neříká? Houby!
Polévka, která je tak vděčná, že ji stačí tak málo k dokonalosti.
Vychutnejte si 6 nejlepších receptů na bramboračku na český způsob.
A pozor! Máme i varianty bez hub.
Naše recepty
Typické spojení jsou brambory, houby a majoránka. Přidává se také kmín a česnek pro výraznější chuť.
Další přísady do bramboračky mají spíše krajovou nebo rodinnou tradici.
Někde se například přidává i hrst vařených krup nebo drobných krupek, trochu hrachu nebo fazolí, rozškvařená slanina či několik lžic smetany a z koření třeba i bobkový list nebo nové koření.
Receptů na bramboračku je spousta, ale většina z nich používá jíšku k zahuštění. Díky tomu je polévka ještě hutnější.
Dietní verze však může tento postup opomíjet.
Doufáme, že se vám polévky z brambor povedou a budou vám chutnat.
Podělte se s námi v komentářích.