Všichni jistě znají hustou polévku více či méně červené barvy s mírně navinulou chutí, která obsahuje dostatek masa a především zeleniny.
Ale co její hongkongskou verzi?
Nebo variantu bez červené řepy či s kysaným zelím?
Vyberte si z 5 receptů na boršč a připravte si ho třeba i v trochu netradiční podobě.
Naše recepty
Celková úprava boršče se liší podle jednotlivých zemí a místních zvyklostí a variant je tolik, že je ani nelze jednoznačně popsat.
Někde se boršč nezahušťuje vůbec, jinde se naopak zahušťuje jíškou nebo strouhanými brambory. Liší se i druhy používaného masa a výjimkou není ani bezmasý boršč. Naopak někde se boršč ještě doplňuje rozškvařenou slaninou.
Poměrně veliká různorodost panuje i v používané zelenině. Červená řepa bývá základem, ale někde se k ní připojují i rajčata a to v takovém množství, že především v jižnějších zemích převažují nad řepou. Někde se přidává i kysané zelí.
Kromě zeleniny se do polévky dávala i jablka nebo jiné dostupné druhy ovoce.
Chcete vyzkoušet i jiné polévky známé pro svou tradici z jiných zemí? Podívejte se na naše recepty na polévky odjinud.