Ptáte se, je-li možné připravit oběd bez toho, abyste museli strávit celé dopoledne u plotny?
Pokud použijete ty správné suroviny, lze jídlo uvařit i během necelé hodiny!
Kupte si kus vepřového a připravte ho jako minutku nebo ho zapečte v troubě.
Inspirujte se našimi recepty na vepřové kotlety 7x jinak.
Naše recepty
Porcování a příprava
Pokud nemáme koupené maso již naporcované, tak si jej nakrájíme podle potřeby. Kotlety můžeme vykostit. Pokud je ponecháváme s kostí, tak maso u kosti nařízneme, aby se lépe propeklo.
Naporcované kotlety opláchneme, osušíme a jemně naklepeme, nejlépe zabalené do fólie nebo uložené v mikrotenovém sáčku, aby se šťáva z masa nevpíjela do prkénka.
Jednotlivé porce pak ještě nařízneme i po okrajích, aby se při opékání nekroutily. I kotlety samozřejmě můžeme krájet na nudličky, které se připravují ještě rychleji než porce v plátcích.
Doporučené přílohy
K rychle upraveným kotletám se hodí nejrůznější druhy příloh. Především vařené, dušené nebo pečené brambory nebo smažené či pečené bramborové hranolky a krokety.
Hodí se i dušená rýže, kterou pro ozvláštnění můžeme dochutit kořením nebo zeleninou. Nejsou vyloučeny ani těstoviny. K těmto rychlým úpravám často podáváme tatarskou omáčku nebo některou jinou vybranou studenou omáčku.
Vhodné jsou i teplé přelivy z kečupu, hořčice a podobných ingrediencí. K tomu nezapomeneme na některý ze zeleninových salátů. Jestliže masové jídlo s přílohou doplníme bohatou zeleninovou oblohou získáme téměř slavnostně vypadající jídlo a to bez vynaložení velké námahy a s minimem času stráveným v kuchyni.
Pokud vám chutnají právě grilované kotletky, určitě navštivte naše další články s recepty a inspirujte se třeba grilovanými kotletkami z divočáka.