Ochutnejte lahodné recepty na salát z červené řepy na nekonečně mnoho způsobů!
Příprava je jednoduchá a nezabere skoro žádný čas.
Servírujte ho jako přílohu k masu, lehkou večeři nebo zdravou svačinu.
Naše recepty
Můžeme jít řepu syrovou?
Řepa je známá především pro svůj jasně červený odstín. Mají zemitou chuť, která je často popisována jako lehce nasládlá až květinová.
Řepa má mnoho zdravotních výhod, ale její vaření může být časově náročné. Jedním z řešení je přidání syrové řepy do vašeho jídelníčku.
Vaření a pečení jsou některé z nejběžnějších způsobů úpravy řepy, ale může být také upravena v páře, nakládaná nebo upečená v mikrovlnné troubě.
Ale nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak jíst řepu je zasyrova.
Syrová řepa poskytuje největší nutriční přínos, protože po uvaření ztrácí koncentraci antioxidantů.
Všechny části čerstvé řepy lze konzumovat syrové. Patří sem listy a stonky, které se obvykle vyhazují. Hlavní částí řepy, která se konzumuje syrová, je cibule. I její slupka je jedlá, takže si můžete vybrat, zda ji budete jíst nebo loupat.
Tudíž všechny tyto recepty s vařenou červenou řepou si můžete připravit i zasyrova.
Zdravotní přínosy syrové řepy
- Šťáva ze syrové řepy může pomoci zlepšit krevní tlak
- Řepný džus může pomoci zvýšit sportovní vytrvalost
- Řepný džus může pomoci s regenerací svalů
- Syrová řepa je spojena s nižším výskytem rakoviny
Varování
Zatímco syrová řepa má mnoho výhod, lidé se sklonem k ledvinovým kamenům by ji měli jíst s mírou. Je to proto, že řepa má vysoký obsah oxalátů, které mohou přispívat k ledvinovým kamenům.