Úžasné recepty na polévky z kysaného zelí podle maminky

Zelňačka nebo také kyselica je polévka z kysaného zelí. 

Znáte ji s brambory, klobásou nebo slaninou?

Jaká je vaše tradiční receptura?

A pokud ještě žádnou nemáte, pojďte nabrat inspiraci našimi recepty na zelňačku. 

Tak jak se vám líbí recepty na zelňačku? Polévka je to jednoduchá. V podstatě na ní není příliš, co na ní zkazit. Zvládne ji i začátečník. Je však důležité, aby byla dobře dochucena. Ideální je, pokud šťávu ze zelí zcedíte a necháte si ji na něco jiného.

Taková zelná polévka by pak byla hodně kyselá. Obvyklou součástí je cibule, ale i klobása, špek, slanina, nebo také uzené maso. Závěrečné zahuštění je také na vaší představě. Zahušťovat nemusíte vůbec, ale využít smíte zásmažku, zakysanou smetanu nebo smetanu na šlehání. 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.