Připravte si s námi jeden z vyhlášených pokrmů francouzských Alp.
Zapečené brambory se slaninkou, sýrem reblochon, smetanou a bílým vínem.
Už se vám sbíhají sliny?
Tak se pojďme na recepty na tartiflette společně podívat!
Máme pro vás několik různých variant.
Naše recepty
Hledáte něco opravdu zdravého a chutného? V tom případě vyzkoušejte naše další recepty z čekanky! Ochutnejte polévku, salát nebo osvěžující koktejl.
Pár zajímavostí na závěr
- Pokud neseženete reblochon, můžete ho nahradit camembertem.
- Brambory nemusíte loupat, pokud vám slupky nevadí.
- Brambory před pečením jen chvíli povařte, nevařte je do změknutí.
- Místní obyvatelé doporučují zapít tartiflette vínem nebo horkým čajem, aby se zabránilo tvorbě „sýrového kamene“ v žaludku.
- Tartiflette vymysleli výrobci sýra Reblochon jako způsob, jak bojovat proti klesajícímu prodeji jejich produktu.
- Název tartiflette pravděpodobně pochází z tartifles, savojského slova pro brambory.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!