Tyto recepty na šašlik z vepřového masa nejsou to samé jako nám známí špíz.
Ukrývají v sobě tajemství, které k nám přišlo z východní Evropy.
O co jde se dozvíte, když budete pokračovat dále ve čtení a přípravě této dobroty.
Naše recepty
Nejlepší pokrmy východoevropské kuchyně
Lahodné recepty na šašlik nejsou jediné, které k nám z východní Evropy přišly. Pojďte se podívat, jaké další dobroty nám tato část světa může nabídnout a my si na nich můžeme pochutnat!
Syrniki
Syrniki jsou oblíbeným ruským dezertem sestávající ze smažených tvarohových palačinek, které jsou obvykle zdobené medem, ovocným džemem, zakysanou smetanou nebo jablečným pyré. Tvaroh se tradičně nejprve osladí cukrem, poté se spojí s moukou do těsta, které se smaží na rozpáleném oleji, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Syrniki lze podávat ke snídani nebo je konzumovat jako chutný dezert po velkém jídle. A můžete k nim podávat výbornou kávu, kterou si připravíte v nejlepším kávovaru. Jaký si vybrat se dozvíte z recenze na Tchibo kávovary u nás na webu.
Lobiani
Lobiani je oblíbený gruzínský chléb, který se tradičně konzumuje na Barbaroba, svátek svaté Barbory. Je plněný rozmačkanými fazolemi a ochucený cibulí, petrželkou, koriandrem a černým pepřem. Těsto se skládá z mouky, droždí, soli a vody. Existuje také chléb nazývaný rachuli lobiani, který se připravuje se slaninou pro extra chuť. Název lobiani je odvozen z gruzínského slova pro fazole, lobio.
Pampushka
Pampushki jsou malé ukrajinské kynuté buchty. Dají se připravit ve sladké i slané verzi. Těsto se obvykle skládá z mléka, mouky, vajec, cukru, másla, droždí, oleje a soli a následně se z něj tvarují malé kuličky. Sladká verze je často plněná přísadami, jako je ovocný džem, borůvky, čerstvé ovoce nebo tvaroh, zatímco slané nemají náplň, ale jsou tradičně ochucené česnekovou omáčkou a podávají se s borščem.
Zhur
Żurek je tradiční běloruská polévka charakteristická svou výrazně kyselou chutí, které pochází z kvašení chleba a žitné mouky. Polévka také obsahuje maso, jako jsou klobásy, slanina nebo šunka, a zeleninu, jako jsou brambory a houby. Někdy se podává v jedlé misce z chleba, kdy je běžné přidat do polévky polovinu natvrdo uvařeného vejce jako ozdobu.