Jste milovníky mořských plodů?
Potom vám nesmí uniknout tyto recepty na špagety s krevetami.
Pokrmy jsou dochucené dalšími prvotřídními ingrediencemi, které spolu chuťově hrají!
Žádný z nich není stejný a každý z nich vás zaujme zcela jinak!
Naše recepty
Jaké víno servírovat s krevetami?
Krevety se po celém světě podávají ve zdánlivě nekonečných variacích, od thajského až po součást nechvalně známé pizzy z mořských plodů. Tento nenáročný měkkýš je stejně všestranný jako kuře a stejně oblíbený, jak smažený, tak i restovaný v bohaté máslové omáčce.
Seznam odrůd krevet je téměř nekonečný. Není proto divu, že párování krevet a vína může být náročné i pro milovníky vína.
Zvažte slanost krevet. Čím více slané, tím méně suché by víno mělo být pro lepší vyváženost.
Zvažte region. Není divu, že vína, která pocházejí ze stejné oblasti jako krevety, se často k sobě dokonale hodí.
Zvažte sezónu. Krevety jsou tak všestranné, že se používají po celý rok jak v lehkých, letních pokrmech tak ve vydatných zimních dušených jídlech.
Návrhy na párování vína a krevet
Krevetový koktejl
Zvažte suchý ryzlink, který bude dobře hrát s křenovou složkou koktejlové omáčky.
Krevety zabalené ve slanině
Dubové bílé Chardonnay se k tomuto pokrmu dobře hodí, protože pomáhá vyvážit všechnu tu lahodnou, ale žízeň vyvolávající sůl.
Čínské knedlíky
Sázkou na jistotu je Sauvignon Blanc nebo Pinot Gris. Nebojte se však sáhnout po zajímavém Tramínu Gewurz.
Grilované krevety
Vydatné Chardonnay je slibnou volbou. V závislosti na intenzitě chuti grilovací omáčky na krevetách, může být i dobře vyvážený Cabernet Sauvignon, dobrou volbou.
Krevetová polévka
Pokud je to lehce pikantní polévka podávejte Pinot Noir. Pro intenzivní pikantnost vyzkoušejte Viognier.