Recepty na lososa na másle jsou jedinečné a nepřekonatelné.
Křehké maso je dochucené lahodnou kombinací přísad, kterým nelze odolat.
Vyzkoušejte naši jednoduchou přípravu a naservírujte své rodině jedinečný gurmánský zážitek.
Naše recepty
Jaké víno servírovat s lososem?
Losos je velice všestranná ryba, přesto párování vín do značné míry závisí na způsobu přípravy lososa a na přílohách.
Absolutním NE je párovat plné červené víno s lososem, protože to zabije jak víno, tak chuť ryby.
Pro restovaného lososa je samozřejmou volbou chlazený Pinot Noir.
Co pít s lososem s bylinkami a smetanovými omáčkami. Nikdy neuděláte chyby, když si vyberete víno, jako je Sauvignon Blanc, pokud je váš losos připravený s jemnými bylinkami a citrusy.
Pokud vaším hlavním chodem je losos na másle nebo omáčkou ze smetany, měli byste spíše podávat Chardonnay s trochou dubového aroma.
Pokud lososa upravujeme na thajský, čínský nebo japonský způsob, tedy pikantní, zvolte víno jako je Ryzlink rýnský nebo Rulandské šedé.
Pokud podáváte uzeného lososa zvolte k němu Ryzlink rýnský nebo Chardonnay Champagne.