Zvěřina je lahůdkou mezi masy. Divoká zvěř představuje maso v té nejvyšší kvalitě. Králem mezi zvěřinou je bezpochyby srnčí.
Pojďte se tedy inspirovat nejen recepty ze srnčího masa, ale i jednoduchým návodem, jak maso naložit, aby bylo co nejjemnější!
Dobrou chuť přejeme.
Naše recepty
Jak naložit srnčí maso?
Inspirujte se staročeským receptem na tuto marinádu na maso ze srnce.
Co budeme potřebovat
- 250 ml vody
- 250 ml 4% octa
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce pokrájeného celeru
- 1 lžíce pokrájené mrkve
- 1 lžíce pokrájené petržele
- 1 pokrájená cibule
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
Postup
- Všechny přísady svaříme.
- Mořidlo nalijeme na maso.
- Každý den maso obracíme.
- Necháme uležet 3 dny.
Na recepty ze srnčího masa je potřeba mít i kvalitní kus masa, ale kolik stojí a s jakou cenou přibližně počítat?
Cena srnčího masa se liší podle toho jakou část ke svému kulinářskému umění potřebujete.
Ceny se pohybují:
- hřbet cca. 500 Kč/kg
- hřbet s kostí cca. 350 Kč/kg
- kýta cca. 310 Kč/kg
- plec cca. 220 Kč/kg
- svíčková cca. 520 Kč/kg
- maso na guláš (ořez) cca. 170 Kč/kg