Vyvážená chuť doplněná pikantními, nebo jemnými podtóny.
Zkuste naše recepty na gulášová polévka s klobásou, ale i čabajkou nebo vinnou klobásou.
Všechny tao varianty jsou tak neskutečně dobré, že už je nebudete připravovat jinak!
Ochutnejte je s námi.
Naše recepty
Jaká vína spárovat s gulášovou polévkou?
Kořeněná a pikantní tradiční maďarská gulášová polévka se nejlépe hodí k bohatým červeným vínům s vysokou kyselinkou, jako je Pinot Noir, Zweigelt, Côtes du Rhône, Gamay Noir nebo Blaufränkisch. Pro extra pikantní guláš sáhněte po suchém Ryzlinku rýnském nebo Tramínu Gewurz.
Tradiční maďarská hovězí gulášová polévka se skládá se z jemných kousků hovězího masa, brambor, cibule a další zeleniny a je okořeněná paprikou.
Párování Blaufränkisch a hovězí gulášová polévka
Blaufränkisch je rakouské červené víno, které je bohaté na množství ostružin a černých třešní spolu s moka a pepřovými tóny. Blaufränkisch dá vyniknout paprice a pepři, které koření váš guláš. Protože je Blaufränkisch tak lehký a ovocný, můžete si být jisti, že budete pít červené víno, které zná své hranice a nepřebije chuť polévky.
Párování Pinot Noir a maďarské gulášové polévky
Pinot Noir je lehké, ovocné červené víno s příjemnou kyselinkou a zemitým podtónem, který je podobný lanýžům, houbám nebo vůni lesa během vlhkého podzimního rána. Když pijete sklenku Pinot Noir, první tóny, kterých si všimnete, jsou obvykle jahody, třešně a maliny. Avšak poté, co užijete příjemnou hlubokou chuť zemitého červeného vína. Zemitost Pinot Noir doplňuje kořenovou zeleninu ve vaší gulášové polévce spolu s hovězím masem. Mezitím svěží ovocné příchutě nabízejí osvěžující kontrast.