Ochutnali jste již někdy recept na gulášovou polévka s restovanou slaninou? Nebo jak se jí jinak říká anglická gulášová polévka?
Pokud ne, tak u nás máte jedinečnou příležitost si jí vychutnat.
Postupy jsou jednoduché a chuť je návyková, takže pozor!
Připravíte si jí s námi?
Naše recepty
Jak nejlépe uvařit polévku v pomalém hrnci?
Jak jsem již avizovala výše, polévky a nejen gulášová, je ještě lepší když se může připravit v pomalém hrnci. Zde je několik tipů, jak dobré udělat ještě lepším.
Ingredience k okamžitému přidání
Některé ingredience těží z delší doby vaření více než jiné. Tyto přísady dejte do pomalého hrnce hned ze začátku:
• Zelenina – cibule, kořenová zelenina jako brambory a mrkev, dýně, rajčata, celer, květák a brokolice
• Maso – Libové kusy z plece a zadního hovězího, jehněčího, kozího, vepřového, celých kuřat, kuřecích stehen
• Koření – Většina koření by měla být přidána na začátku vaření, i když například rozmarýn může během nejdelší doby vaření zhořknout a je lepší když se přidá až na konci.
Ingredience k přidání na konci
Jsou to ingredience, které by nevydržely hodiny vaření a pomalu vařeným pokrmům dodají čerstvou chuť. Během posledních 30-45 minut vaření přidejte všechny následující ingredience.
• Zelenina – Měkčí zelenina jako hrášek, kukuřice, paprika a špenát.
• Maso – Kuřecí prsa, ryby a další mořské plody. Na konci vaření zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa propečená, a pokud jsou uprostřed ještě růžová, dejte jim trochu více času.
• Další – rýže, nudle a další těstoviny.
• Mléčné výrobky – Mléko, jogurt, zakysaná smetana, smetanový sýr. Kokosové mléko je také nejlepší přidat na závěr.
Všechny ingredience nakrájejte na stejnou velikost
Tím je zajištěno, že se všechny ingredience uvaří v podstatě stejnou rychlostí.
Použijte méně tekutiny
V pomalém hrnci dochází k velmi malému odpařování. Pokud připravujete běžný recept na polévku, je pravděpodobné, že nebudete muset použít všechnu požadovanou tekutinu. Vložte všechny ingredience do pomalého hrnce a poté je zalijte vývarem. Vývar by měl pokrývat přísady přibližně o 1 cm. Pokud máte na konci vaření přebytečnou tekutinu, na posledních 30 minut sejměte poklici, aby se část odpařila.