Lahodné, dietní a zdravé. To jsou naše recepty na grilovaného pstruha.
Ochutnejte nejrůznější kombinace, které se vám rozplynou na jazyku.
Jaký si připravíte, jako první?
Naše recepty
Jak ugrilovat celou rybu?
Krok 1: Připravte rybu a gril
První věc, kterou musíte při grilování ryb udělat, je připravit jak rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvouzónové grilování, abyste měli možnost rybu přesunout z teplejšího místa grilu do chladnějšího, podle toho, jak se peče.
Další věcí je důkladně vyčistit a naolejovat grilovací rošt. Toto je krok, který doporučujeme pro veškeré tipy grilování, ale ještě důležitější je u ryb – protože ryba je jemnější, je pravděpodobnější, že se roztrhne, pokud se přilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.
Nakonec ruby vyndejte z lednice asi 20 nebo 30 minut před pečením, aby měly pokojovou teplotu. Důkladně ji osušte, aby se odstranila přebytečná vlhkost na kůži, vycpu dutinu ryby aromatickými ingrediencemi a dochuťte ji zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Pak ji celou potřete olejem.
Krok 2: Umístěte rybu na gril
Rybu nastavte pod úhlem 45° ke grilovacímu roštu. To je tajemství, jak získat na rybách pěkné šrafované grilovací značky.
Krok 3: Čas se obrátit
Zasuňte obracečku dolů skrz grilovací rošt se můžete pokusit zvednout rybu zespodu. Pokud odolává, přestaňte zkoušet a nechte ji vařit déle, dokud se kůže neuvolní a vy rybu otočíte. Dále je to jen otázka čekání, až se uvaří. Pokud si myslíte, že kůže je příliš hnědá, než se ryba propeče, jednoduše ji přesuňte do chladnější části grilu.