Citron na sladký způsob?
Ano, v těchto receptech na citronové muffiny si ho vychutnáte úplně jinak.
Vyzkoušejte všechny naše varianty!
Naše recepty
Jak používat citrony v kuchyni
Jak s citrony vařit
Citrony jsou základem kulinářského umění, a to z dobrého důvodu. Jejich kyselost se dobře hodí k drůbeži, rybám a mořským plodům, stejně jako ke všem druhům zeleniny. Zde je několik slaných jídel, která můžete připravit z čerstvých citronů.
- Krůtí svíčková s citronem
- Pečený sumec s citronem v alobalu
- Kuře s citronem tymiánem
- Grilovaný losos s citronem a koprem
Jak s citrony péct
Citronové dezerty jsou další klasickou kategorií, protože jejich citrusová kyselost se snoubí se sladkostí a vytváří kulinářské kouzlo. Zde je hrstka sladkých dezertů, které můžete udělat ze zbylých citronů.
- Citronový dort s mascarpone vrstvou
- Klasický citronový koláč
- Sušenky s citronovým krémem
Citrony v nápojích
A samozřejmě, pokud jde o použití citronů, můžete je vždy použít do nápojů. Zde je několik receptů na limonádu, koktejly na bázi citronu a další osvěžující nápoje.
- Domácí zázvorová limonáda s citronem
- Vodka Lemon Sorbet
- Čerstvé Martini s kapkou citronu
- Limoncello
Jak citrony skladovat
Z velké části to znamená zmrazit je, ale jsou i jiné způsoby, jak můžete čerstvé citrony uchovat, jako je například příprava citronového pudinku nebo konzervace pouze slupek.
Můžete je také odšťavnit a poté šťávu zmrazit, buď v nádobě, nebo ve formách na led. Citrony můžete také nakrájet na plátky a poté je zmrazit na plechu vyloženém pečicím papírem.