Vynikající recepty na grilovanou panenku 5x jinak. Vyzkoušejte všechny varianty a potěšte své hosty!

Sezóna letních grilovaček se blíží.

Přemýšlíte, čím letos ohromíte své přátele a rodinu?

Pak se inspirujte našimi recepty na panenku na grilu!

Ochutnejte ji zabalenou ve slanině či podávanou s lahodnou bylinkovou omáčkou.

Nakonec pro vás máme i pár tipů, díky kterým bude vaše panenka jednoduše dokonalá!

Pár tipů na tu nejlepší grilovanou vepřovou panenku

  • Když vytáhnete vepřovou panenku z obalu, nejprve ji osušte papírovou utěrkou. Pomůže to koření přilnout k masu.
  • Před grilováním je také dobré odstranit stříbrnou kůži, pojivovou tkáň, která se během grilování nerozpadne. Ostrým nožem vsuňte špičku pod stříbrnou kůží na jednom konci panenky a pomalu veďte nůž z jednoho konce panenky na druhý. Během toho druhou rukou stáhněte stříbrnou kůži. Možná budete muset panenku otočit a udělat to samé i z druhé strany.
  • Nejlepší způsob, jak panenku ogrilovat, je nastavit jednu část grilu na vysokou teplotu a druhou na nízkou. U grilu na dřevěné uhlí naskládejte uhlí na jednu stranu grilu a druhou nechte prázdnou. Část s vysokou teplotou bude využívána pro grilování s přímým ohřevem, část s nízkou teplotu bude pak zase pro grilování s nepřímým ohřevem.
  • Přímý ohřev zajistí dokonale křupavou kůrku a zuhelnatění, zatímco nepřímé teplo vám panenku propeče rovnoměrně, aniž by se připálila.
  • Panenka by se měla grilovat 15 do 20 minut v závislosti na její tloušťce. Vnitřní teplota masa má mít 60 až 63°C v nejtlustší části.

A jak se vám naše dnešní recepty na panenku na grilu líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.