Chtěli byste ochutnat maso ze srny, ale nevíte jak na to?
Nezoufejte my jsme pro vás připravili ty nejlepší recepty na srčí kýtu.
Zkuste je všechny v kombinaci s těmi nejlepšími víny.
Jaké vybrat najdete na konci článku!
Naše recepty
Jaké víno spárovat se srnčím masem?
Srnčí maso se často griluje nebo se zapéká a duší. I když je to docela libové maso, je také docela bohaté a hravé ve své chuti, takže nalezení dobrého vína do páru může být trochu problém. Dodržujte tato obecná pravidla a vždy se vydáte správnou cestou.
- Srnčí maso je červené maso, proto se obecně doporučuje, abyste se při hledání vína drželi červeného
- Má tendenci se dobře párovat s relativně výraznými červenými víny, které odpovídají jeho zemité chuti.
- Zvěřině také obvykle prospívají příchutě tmavého ovoce, jako jsou třešně a ostružiny.
- Vyhněte se všemu příliš tříslovitému.
Jaká vína vyzkoušet?
- Côtes du Rhône (Grenache)
- Pinot Noir
- Zinfandel
- Shiraz
- Barolo