Kombinace masa a hub patří mezi oblíbené.
Proto jsme si pro vás tentokrát vybrali 5 vynikajících receptů na vepřovou pečeni na žampionech.
Je šťavnatá, křehká a jednoduše lahodná.
Skvělý oběd či večeře pro celou vaši rodinu!
Naše recepty
Tipy na tu nejlepší vepřovou pečeni
- Vyndejte vepřové maso z lednice 20-30 minut před pečením. Pokud přidáte studené maso do horké trouby, maso vám ztuhne.
- Stejně důležité je nechat maso po pečení alespoň 10 minut odpočinout, pomůže to udržet ho křehké a šťavnaté. Pokud maso nakrájíte příliš brzy, vyteče z něj veškerá chuť a šťáva.
- Nechte na vepřové pečeni podkožní tukovou vrstvu, pokud se vám podaří koupit maso s touto vrstvou (je to celkem vzácné).
- Pečeni okořeňte dle libosti a pak ho k masu poklepejte nebo pevně přitlačte, aby dobře drželo.
- Pokud pečete vepřovou pečeni, je lepší ji péct samotnou, bez zeleniny. Zelenina bude během pečení pomalu uvolňovat tekutinu, což sníží teplotu v troubě, prodlouží dobu pečení a negativně ovlivní zhnědnutí.
Žampion se považuje za nejpěstovanější odrůdu houby na světě. Kromě toho, že je výbornou ingrediencí pokrmů přináší i řadu benefitů pro vaše zdraví. Jaké? Vše se dozvíte v našem podrobném článku o žampionech!
A jak se vám naše dnešní recepty na vepřovou pečeni na žampionech líbily? Napište nám do komentářů!