Ochutnejte ten nejlepší srnčí guláš! Tyto recepty by vám neměly uniknout!
Chutě jsou vyvážené, maso je křehké a rozplývá se v ústech.
Pochutnáte si s námi?
Tipy na nejlepší přílohy najdete na konci článku!
Naše recepty
S čím servírovat srnčí maso?
Možností, co podávat k srnčímu, je mnoho. Některé oblíbené možnosti zahrnují bramborovou kaši, pečenou zeleninu, salát a chléb. Můžete být také kreativní a vyzkoušet něco nového. Můžete například spárovat zvěřinu s ovocem a zeleninou.
Pečená kořenová zelenina
Jednoduše omyjte a nakrájejte kořenovou zeleninu podle vašeho výběru (mrkev, pastinák a batáty), pokapejte ji trochou olivového oleje a oblíbeným kořením a pečte v předehřáté troubě do měkka.
Mrkvovo-zázvorové pyré
Pyré se také poměrně snadno připravuje – stačí mrkev a zázvor podusit ve vodě, dokud nezměknou, a poté je rozmixovat do hladka.
Chřest dušený s holandskou omáčkou
Navrch holandské omáčky přidejte špetku papriky.
Čerstvý salát se slaninou
K přípravě tohoto salátu budete potřebovat čerstvý salát, slaninu, šalotku, bílý vinný ocet, dijonskou hořčici a olivový olej. Do salátu můžete přidat i další ingredience, jako je rozdrobený modrý sýr nebo nakrájená jablka.
Glazovaná mrkev
Do směsi můžete přidat i další zeleninu, jako je pastinák nebo tuřín.