Recepty na avokádovou pomazánku s vajíčkem získávají na popularitě, a není divu.
Krémová textura, výborná chuť a mnoho zdravotních benefitů.
To z nich dělá jasnou volbu, co si namazat na pečivo!
Naše recepty
5 tipů jak vařit s avokádem
Bezpečně vyjměte pecku z avokáda
Abyste předešli nepříjemnému zranění, pro začátek použijte nůž na máslo, abyste prořízli avokádo. Použijte raději lžíci, která má hladké okraje a neublíží vám, ani když sklouzne. Dalším způsobem, jak bezpečně odstranit pecku z avokáda, je použít prsty.
Zmrazte avokádo
Pokud se rozhodnete zmrazit rozpůlené nebo na kostičky nakrájené avokádo, potřete dužinu citronovou šťávou, aby nezhnědlo, a poté ho co nejpevněji zabalte. Pokud se rozhodnete zmrazit rozmačkané avokádo, vložte je do nádoby nebo do znovu uzavíratelného sáčku a vytlačte vzduch. Když chcete mražené avokádo rozmrazit, vyndejte ho z mrazáku a nechte v lednici nebo na lince.
Použijte avokádo do dezertů
Jedno avokádo představuje ekvivalent ½ šálku rostlinného oleje. Nejprve se ujistěte, že je vaše avokádo dokonale rozmačkané. K tomu použijte kuchyňský robot a avokádo přeměňte na hladký krém.
Nahraďte majonézu avokádem
Majonéza je oblíbená přísada, která sendvičům dodává vlhkost a chuť. Obvykle se vyrábí z vajec a oleje a má vysoký obsah kalorií a tuku. Existuje několik způsobů, jak použít avokádo jako náhradu majonézy ve vašich sendvičích.
Připravte si avokádovou veganskou čokoládovou pěnu
Jak se ukázalo, smícháním avokáda s kakaem a nějakým sladidlem vznikne čokoládová pěna, která je dezertem, po kterém toužíte. Pro tento recept smíchejte avokádo, javorový sirup, pomerančový džus, sůl, kakaový prášek, kokosový olej, vanilkový extrakt a agáve. Za míchání přidávejte studenou vodu, dokud není pěna lesklá a hladká. Chcete-li podávat, přidejte kakaové kousky.