Už vás nebaví jako přílohu točit brambory na x různých způsobů pořád dokola?
Pak vám určitě přijdou vhod naše lahodné recepty na batátové pyré, které posune váš pokrm minimálně o level výše.
Vyzkoušejte variantu s mrkví, javorovým sirupem či orestovanými lístky šalvěje.
Pochutnáte si!
Naše recepty
Jak z batátů připravit pyré?
Existuje několik způsobů, jak batáty rozmačkat, jakmile jsou uvařené. Každá technika povede k jiné struktuře:
- Šťouchadlo na brambory: Díky tomu získáte objemnější texturu v závislosti na tom, jak dlouho je mačkáte.
- Vidlička: Toto je skvělá alternativa, pokud nemáte šťouchadlo na brambory a také pokud dáváte přednost mírně hrubé a robustní struktuře.
- Kuchyňský robot: Použití kuchyňského robota povede k ultra hladké struktuře, ale ujistěte se, že batáty nepřemixujete, jinak budou mít gumovou texturu.
- Ponorný mixér: Získáte jemnější texturu než při použití šťouchadla na brambory, ale ne tak hladkou jako při použití kuchyňského robota.
- Stolní mixér: Podobně jako u kuchyňského robota to povede k hladké a krémové struktuře.
Na přípravu pyré se vám může hodit ponorný mixér. Přečtěte si naše recenze nejlepších tyčových mixérů a zjistěte, kdo vyhrál v našem srovnání!
Další variace batátového pyré
- Na batátech můžete nechat slupku, což povede k rustikálnější chuti.
- Pro větší chuť a krémovost použijte na pyré kokosové mléko.
- Místo vaření batátů je zkuste upéct. Předehřejte troubu na 200 °C. Ve střední misce promíchejte batáty s olejem, solí a pepřem. Na plech vyložený pečicím papírem položte batáty v jedné vrstvě a pečte, dokud nebudou hotové (ca 30 minut).
- Na pyré přidejte přidejte nasekané ořechy či ovoce.
A jak se vám naše dnešní recepty na batátové pyré líbily? Napište nám do komentářů!