Recepty na ovocný koláč by vám neměly uniknout.
Obzvlášť pokud se řadíte mezi milovníky sladkého.
Jaké ovoce je nejlepší jako náplň? To si řekneme na konci článku!
Naše recepty
Jaké je nejlepší ovoce do ovocného koláče?
Jablka jsou klasika, která do koláčů neodmyslitelně patří. Jabkla nabízejí rovnováhu sladkosti a kyselosti a dobře drží tvar při pečení. K pečení se často doporučují odrůdy jako Granny Smith, Honeycrisp nebo Braeburn.
Do koláčů se používají sladké i lehce nakyslé třešně. V závislosti na dostupnosti lze použít čerstvé nebo mražené třešně.
Borůvky mohou být použity samostatně nebo smíchány s jiným ovocem, jako jsou jablka nebo maliny, a vytvořit tak lahodnou náplň do koláče.
Šťavnaté a voňavé broskve jsou skvělou volbou, pokud se rozhodnete péct letní koláč. Hledejte zralé, pevné broskve, protože ty příliš zralé mohou během pečení změknout a nebudou příliš chutné.
Maliny jsou také skvělým ovocem, které do koláče patří. Lze je použít samostatně nebo v kombinaci s jiným ovocem jako jsou jahody nebo borůvky.
Podobně jako maliny poskytují ostružiny bohatou, sladkou i nakyslou chuť.