Jáhly jsou významnou surovinou vzniklou po oloupání prosa.
Znáte je? Jsou velice zdravé a v kuchyni mají univerzální využití.
I proto jsme pro vás připravili 6 výborných receptů z jáhel.
Budete překvapeni, jak skvěle mohou chutnat!
Naše recepty
Jak uvařit jáhly
Přesto, že jsou jáhly naprosto univerzální surovinou, kterou používali i naši předkové, v posledních letech se z našich jídelníčků vytratila. Přitom jsou velice zdravé. Pomáhají bojovat s únavou, proti depresím a anémii.
Jak ale uvařit jáhly tak, aby nebyly hořké? Před tím, než je dáte vařit do vody je jednoduše spařte v sítku horkou vodou. Pak je teprve dejte vařit do vody s trochou soli a oleje na 15 minut. Vytvoříte tak základ pro všechny pokrmy, kupříkladu dezerty, knedlíky, polévky, saláty, karbanátky, rizoto a další dobroty.
Další zajímavosti o jáhlách
Jáhly jsou spojeny se zdravým stravováním. Nachází v kuchyni široké využití a jsou složkou různých tradičních pokrmů, například jáhelníku.
Jsou navíc přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou tedy vhodné i pro osoby trpící celiakií.
Pokud máte rádi pokrmy z obilovin, určitě se inspirujte třeba našimi recepty na kuskus.
Do komentářů napište, jak se vám naše zdravé recepty z jáhel povedly.