Když máte náročný pracovní týden, není nic jednoduššího než připravit jeden z těchto receptů na sýrovou pomazánku!
Vhodným složením surovin a jednoduchým dozdobením pomazánkou potřeného pečiva zpestříte a obohatíte váš stůl.
Díky pestré nabídce různých ingrediencí prakticky můžeme mít nepřeberné množství pomazánek.
Pochutnejte si s námi!
Naše recepty
Jaké jsou vhodné druhy sýrů pro sýrové pomazánky?
Pomazánky můžeme připravovat ze všech druhů sýrů. Vhodnější jsou samozřejmě měkké tvarohové sýry nebo sýry tavené, ze kterých je pomazánka hladká a dobře se maže na pečivo.
Velmi dobře se dají využít i tvrdší sýry, které najemno strouháme a spojujeme je s měkčími a hladšími ingrediencemi. Tyto sýry se dají i rozmixovat nebo rozpustit v mléce.
Lahodné jsou pak pomazánky ze speciálních sýrů jako je Hermelín nebo Niva a velmi pikantní pomazánku připravíme z chuťově výrazných sýrů jako jsou například Olomoucké tvarůžky.
Pomazánky můžeme podávat ihned po zpracování, ale většinou jim prospěje, když je necháme chvíli proležet a jednotlivé chutě přísad tak mají možnost se spojit.
Pomazánky mažeme na bílé i tmavé pečivo různých tvarů, přednost můžeme dát pečivu celozrnnému. Zdobíme kousky barevné zeleniny, kolečky cibule, ořechovými jádry i kouskem pikantního ovoce.
Pokud hledáte vhodnou pomazánku pro děti, určitě jim krom těchto sýrových nabídněte i zdravé pomazánky pro děti, o kterých píšeme v jiných receptech.