Užijte si dokonalou kombinaci slané a sladké chuti v tomto jedinečném jarním předkrmu. Servírujte ho s luxusní pěnou z kozího sýra, která je úžasně lehoučká a ucítíte v ní i trochu umami. Kapary pak perfektně vyzdvihnou chuť kozího sýra.
Co budete potřebovat
Na tatarák:
- 100 g předvařené červené řepy
- 100 g uzeného lososa
- šťáva z 1/4 citronu
- 1 lžička soli
- černý pepř
Na pěnu z kozího sýra:
- 150 g měkkého kozího sýra
- 170 ml smetany
- kůra z 1 citronu
- 1 lžíce vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- černý pepř
Na ozdobu:
- kapary
- plocholistá petrželka
- vysoce kvalitní extra panenský olivový olej
Postup
- Řepu nakrájejte na malé kostičky.
- Lososa nakrájejte na kostičky stejné velikosti jako řepu.
- Řepu a lososa přidejte do mísy.
- Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte.
- Rozmixujte kozí sýr a prošlehejte ho se smetanou.
- Šlehejte, dokud směs nebude mít našlehanou a vzdušnou konzistenci.
- Pěna by měla držet tvar, když se nanáší na talíř.
- Když jste spokojeni s texturou, přendejte pěnu do misky a opatrně do ní vmíchejte citronovou kůru, sůl, pepř a olivový olej.
- Tatarák servírujte s kopečky pěny, kterou ozdobte petrželkou, kapary a trochou olivového oleje.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze drtičů odpadu do domácnosti. Kdo vyhrál v našem srovnání?