Nepečený ořechový koláč s pistáciemi se šlehačkovou polevou, pokapaný rozpuštěnou čokoládou, a Oreo krustou. Tak chutný a snadný!
Co budeme potřebovat
- 250 g smetanového sýra
- 180 ml mléka
- 275 ml husté smetany
- 120 g instantního pistáciového pudinku
- 60 g krystalového cukru
- balíček Oreo sušenek
- 2 lžíce moučkového cukru
- 60 g čokoládových lupínků
- 2 lžíce nasekaných pistácií
Postup
- Rozdrťte celé Oreo sušenky a vmačkejte je na dno koláčové formy.
- Ve velké míse pomocí ručního mixéru vyšlehejte smetanový sýr a trochu mléka.
- Postupně zašlehejte zbývající mléko a poté 150 ml husté smetany.
- Jakmile je směs hladká, zašlehejte pudink a cukr.
- Přeneste na oreo krustu a rovnoměrně rozetřete. Umístěte do lednice.
- Pomocí mixéru ušlehejte smetanu, přidejte moučkový cukr.
- Rozetřete na vrch pistáciové směsi.
- Čokoládu rozehřejte a přendejte ji do malého plastového sáčku, ustřihněte roh a pokapejte koláč.
- Kolem vnějšího okraje posypte pistáciemi.
- Před podáváním dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.