Úžasný zdravý salát z pohanky, pečené řepy, rukoly, pražených vlašských ořechů, fety a jednoduchého dresinku je skvělý způsob, jak doplnit v pondělí chybějící energii po víkendu a ještě si pořádně pochutnat!
Co budete potřebovat
- 1 šálek vařené pohanky, vychladlé
- 1 velká nebo 2 střední červené řepy
- 1 velká hrst rukoly
- 1/3 šálku pražených vlašských ořechů
- 1/3 rozdrobené fety
- 1/2 lžičky balzamika
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl (volitelně)
Postup
- Pohanku uvařte podle návodu na obalu, opláchněte a nechte vychladnout.
- Předehřejte troubu na 210 – 215 stupňů Celsia.
- Každou řepu zabalte do kousku alobalu (ideálně do dvojité vrstvy).
- Dejte řepu na plech a pečte přibližně 1 hodinu až 1 hodinu 20 minut v závislosti na velikosti řepy.
- Pokud jde řepa jednoduše propíchnout párátkem, je hotová.
- V opačném případě pečte dalších 10–15 minut nebo dokud řepa není hotová.
- Nechte vychladnout, řepu oloupejte a nakrájejte.
- V misce smíchejte uvařenou pohanku, červenou řepu, rukolu a vlašské ořechy.
- Přidejte balzamikový ocet a olivový olej a promíchejte.
- Posypte fetou a podávejte.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i dalších 10 luxusních receptů z pohanky ve sladkých i slaných variantách. To prostě musíte vyzkoušet!