Rychlý a snadný recept, který je zdravý a plně veganský! Červená řepa jim dodává dokonalou podzimní chuť a pohanka pro změnu spoustu minerálů. Tyto placičky prostě nejde nemilovat!
Co budete potřebovat
- 3/4 šálku pohanky
- 1 šálek + 1 lžíce vody
- 2 střední červené řepy, syrové, oloupané a nakrájené
- 1 střední cibule, jemně nakrájená
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička chilli prášku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř na dochucení
- 5 lžic olivového oleje, na smažení
Postup
- Do 250 ml osolené vroucí vody přidejte 125 gramů pohanky.
- Duste, dokud pohanka nevsákne všechnu vodu.
- Obvykle to trvá 15-20 minut.
- Uvařenou pohanku přendejte do velké mísy a nechte ji dostatečně vychladnout, abyste s ní mohli manipulovat rukama.
- K pohance přidejte zbytek ingrediencí kromě oleje a rukama dobře promíchejte.
- Měli byste mít lepivou směs, ze které lze nyní tvarovat pohankové placičky.
- Pokud se příliš lepí, přidejte ještě trochu mouky, dokud nebudete moci snadno tvarovat placičky.
- Ze směsi můžete udělat buď 8-10 malých pohankových placiček nebo 4 velké burgery.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a placičky opékejte asi 1–2 minuty z každé strany nebo dokřupava a dozlatova.
- Placičky podávejte s přílohou dle vašeho výběru nebo je servírujte v burgeru.
- Užijte si to!