Bylinková roláda z vepřového bůčku

Bylinková roláda z vepřového bůčku
Příprava: 20 minut Vaření: 160 minut Počet porcí: 10

Tento pokrm je naprostá delikatesa! Plněný vepřový bůček je zvenku dokonale křupavý, křehký a v ústech se božsky rozplývá. Mňam!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce fenyklových semínek
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 velký svazek lístků čerstvého tymiánu
  • vločková mořská sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 – 2 kg vepřového bůčku s kůží
  • 2 citrony

Postup

  • Koření opékejte na suché pánvi několik minut.
  • Rozdrťte ho v hmoždíři s trochou vločkové mořské soli, česnekem a polovinou tymiánu, abyste vytvořili pastu, poté smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje.
  • Vepřové maso položte na prkénko kůží dolů.
  • Na maso rozetřete bylinkovou pastu a poté posypte zbývajícími celými lístky tymiánu.
  • Maso úhledně srolujte do rolády a poté ho v pravidelných intervalech svažte kuchyňským provázkem.
  • Přikryjte a nechte několik hodin nebo přes noc v lednici.
  • Až budete připraveni maso péct, posypte kůži velkým množstvím soli a potřete jednou lžící olivového oleje.
  • Dejte na mřížku a pečte při 200 stupních Celsia po dobu 30 minut.
  • Po uplynutí této doby vymačkejte na kůži citrony a snižte teplotu trouby na 180 stupňů Celsia.
  • Pečte další 2 hodiny.
  • Nakonec přidejte teplotu na 220 stupňů a pečte posledních 30 minut, aby bůček měl krásně křupavou kůžičku.
  • Nechte na teplém místě 20 minut odpočinout.
  • Nakrájejte na silné plátky a podávejte s oblíbenou přílohou.
Plněný vepřový bůček na prkýnku.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.