Delikátní pokrm plný udon nudlí, šťavnatých, kořeněných krevet a různých druhů zeleniny v neodolatelné omáčce z černého pepře a sójové omáčky se stane hitem vaší kuchyně! Navíc je tak rychlý a jednoduchý na přípravu, že ho zvládnete připravit téměř kdykoli.
Co budete potřebovat
- 200 g udon nudlí, uvařených podle pokynů na obalu
- 2 lžíce másla
- 12 velkých krevet, vyloupaných (nožem udělejte malý zářez podél hřbetu všech krevet a špičkou nože nebo prsty odstraňte žilku)
- 2 stroužky česneku, lisované
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- ½ malé červené cibule, nakrájeného na tenké plátky
- 1 šálek cukrového hrášku
- ½ střední mrkve, nakrájené na kostičky nebo plátky
- ½ střední červené papriky, nakrájené na proužky
- 1 šálek baby kukuřice, nakrájené na 2,5 cm kousky
Na omáčku:
- ½ lžíce mletého černého pepře
- 3 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce ústřicové omáčky (nebo hoisin omáčky)
- 3 lžíce vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
- V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- Dejte stranou.
- Udon nudle blanšírujte ve vroucí vodě asi 1-2 minuty, nebo pokud používáte suché nudle, vařte podle návodu na obalu.
- Dobře sceďte a ihned opláchněte pod studenou vodou.
- Dejte stranou.
- Zahřejte 1 lžíci másla na pánvi nebo woku na středním plameni.
- Přidejte krevety a opékejte z jedné strany, dokud nezrůžoví.
- Krevety otočte a opékejte dorůžova.
- Vyjměte krevety a dejte stranou.
- Ve stejném woku rozehřejte na středním plameni zbývající 1 lžíci másla a asi 1 minutu restujte červenou cibuli.
- Poté přidejte česnek a zázvor a restujte dalších 30 sekund.
- Přidejte cukrový hrášek a minutu povařte.
- Přidejte baby kukuřici, mrkev, papriku a za stálého míchání restujte další minutu.
- Přidejte 1 nebo 2 lžíce vody, pokud je směs příliš suchá.
- Restujte rychle, aby si zelenina zachovala čerstvou barvu a byla křehká.
- Přidejte nudle a omáčku do woku.
- Krátce promíchejte, aby se vše spojilo, a poté přidejte orestované krevety.
- Zvyšte teplotu a rychle smažte ještě 1 minutu, dokud se vše dobře nepromíchá.
- Ihned podávejte.