Skořicový dort s jablky, karamelovou omáčkou a šlehačkou

Skořicový dort s jablky, karamelovou omáčkou a šlehačkou

Nic nepřekoná tento piškotový dort se skořicí, pečenými jablky, karamelovou omáčkou, šlehačkou a jablečnou omáčkou. Sbíhají se vám sliny, jen to čtete? Tak si ho s námi pojďte připravit!

Co budete potřebovat

  • 3/4 šálku moučkového cukru
  • 75 g másla, změklého
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 1 červené jablko
  • 770 g konzervovaných jablek, dělených, loupaných
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • jemný moučkový cukr

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 1 šálky moučkového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkové pasty
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky mleté ​​skořice

Postup

Příprava karamelové omáčky:

  • Vložte cukr a 1/2 šálku vody do malého hrnce na střední plamen.
  • Míchejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí.
  • Zvyšte teplotu na vysokou.
  • Přiveďte k varu.
  • Vařte bez míchání 6 až 8 minut nebo do tmavě zlaté barvy.
  • Sundejte ze sporáku.
  • Opatrně přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Přidejte 1/3 šálku smetany.
  • Dobře promíchejte.
  • Dejte stranou a nechte úplně vychladnout.

Příprava korpusu:

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  • Vymažte 20 cm kulatou dortovou formu.
  • Podklad vyložte pečicím papírem.
  • Pomocí elektrického mixéru šlehejte 2 vejce, 1/3 šálku cukru a 1/2 lžičky vanilky po dobu 6 až 8 minut nebo dokud nebude směs hustá a krémová.
  • 2x prosejte třetinu hladké mouky, třetinu prášku do pečiva a třetinu skořice.
  • Prosejte do vaječné směsi.
  • Jemně promíchejte.
  • Nalijte do připravené formy.
  • Jemně poklepejte prsty na dno formy, abyste odstranili velké vzduchové bubliny.
  • Pečte 18 až 20 minut.
  • Vyklopte na mřížku vyloženou pečicím papírem a nechte vychladnout.
  • Opakujte postup a vytvořte další 2 korpusy.
  • Vždy mezi pečením následujícího korpusu formu opět vymažte a vyložte novým pečícím papírem.

Příprava pečených jablek:

  • Snižte teplotu trouby na 100 stupňů Celsia.
  • Pomocí mandolíny nakrájejte celé jablko příčně na tenké plátky.
  • Plátky jablek položte v jedné vrstvě na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
  • Pečte, jablka otočte každých 30 minut, po dobu 1 hodiny a 30 minut nebo dokud okraje nebudou pevné na dotek a zkroucené (jablka budou ve středu stále mírně měkká).
  • Přeneste na mřížku.
  • Chlaďte cca hodinu.

Příprava jablečné směsi:

  • Konzervovaná jablka nechte okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
  • Osušte.
  • Přendejte do misky.
  • Přidejte skořici.
  • Promíchejte.

Příprava dortu:

  • Pomocí elektrického mixéru šlehejte zbývající smetanu, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
  • Na servírovací talíř položte 1 korpus.
  • Navrch dejte 1/2 jablečné směsi a pokapejte 1/3 karamelové omáčky.
  • Potřete třetinou šlehačky.
  • Vrstvení opakujte, zakončete vrstvou šlehačky.
  • Zalijte zbylou karamelovou omáčkou.
  • Ozdobte opečenými jablky a poprašte moučkovým cukrem.
  • Ihned podávejte.
Dort se skořicí, pečenými jablky, karamelovou omáčkou, šlehačkou a jablečnou omáčkou na talíři.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.