Neuvěřitelně a rychlý recept na čokoládový piškot plněný šlehačkou a potřený extra čokoládovou polevou. Zvládne ho i úplný začátečník!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce 70% kakaového prášku
- 175 g másla, zcela změklého
- 175 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1-2 lžíce mléka
- 300 ml smetany ke šlehání
Na polevu:
- 100 g másla, nakrájeného na kostky
- 100 g nasekané hořké čokolády, plus navíc na ozdobu
Postup
- Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
- Vyložte pečícím papírem a vymažte máslem dvě 18 cm dortové formy.
- Ingredience na korpus (kromě smetany ke šlehání) ušlehejte v míse.
- Pokud je směs příliš tuhá, přidejte mléko.
- Těsto rozdělte do forem a zarovnejte vršky.
- Pečte na stejné úrovni 20–25 minut.
- Nechte 5 minut vychladnout, poté vyklopte na mřížku a sloupněte papír.
- Nechte zcela vychladnout.
- Rozpusťte máslo a čokoládu v mikrovlnné troubě nebo v misce nad pánví s vroucí vodou.
- Dobře promíchejte a nechte trochu vychladnout.
- Smetanu ušlehejte a použijte ji na přiklopení korpusů k sobě.
- Vršek dortu potřete čokoládovou polevou a nechte trochu přetékat přes okraj.
- Ozdobte čokoládovými hoblinkami.